keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Kirppismyynnillä reissuun?

Olennainen elementti reissuissamme ja bloggaamisessani on pieni budjetti.  Olen työtön yksinhuoltaja, eli tulot eivät päätä huimaa. Kuukauden rahoilla maksan vuokran, laskut ja ruoan, hiukan jää ylimääräistä mutta yleensä se menee yllättäviin menoihin tai lapsen kenkiin tai kirppikseltä löytämääni polkupyörään. Millä rahalla me sitten reissataan? Olen tehnyt yksittäisiä työkeikkoja, hoitanut tuttujen lapsia tai haravoinut naapurin pihan. Säästänyt kuukauden rahoista ja pitänyt veroprosentin hitusen korkeana, jolloin palautuksena on tullut rahaa. Onnekseni lapsella on isovanhemmat ja kummit jotka tukevat joissakin isommissa hankinnoissa, kuten talvivaatteissa tai pyöräilyjutuissa. Teen joskus käsitöitä ja myyn niitä Facebookin-kirppiksellä. Viimeisen kuukauden ennen reissua pihistän selvästi omista ruoistani, jätän lihan (jota muutenkin syömme maltillisesti) kokonaan pois ja suklaat saa jäädä hyllyyn. Lapsi saa edelleen tuoreita hedelmiä, marjoja ja kasviksia, no hätä. ;) 

Mutta se kaikkein suurin tulonlähde on kirpputorit. Ostan hyvin harvoin vaatteita uutena, vain virheasentoisen jalan vuoksi kengät aina kaupasta. Kierrän kirppikset täällä Oulussa n. kerran viikossa, aina tarttuu mukaan joku löytö ja käyttötavaraa tai vaatetta. Krääsää en osta, enkä kallista tai rikkinäistä. Keskihintaista hyvää kirppistavaraa. Myyn ne käytön jälkeen useimmiten samankuntoisina pois juuri ennen reissua, ja saan monta kymppiä, joskus satasia. 

Nyt tämä helpottuu entisestään! Ouluun avataan perjantaina uusi lastentarvikekirppis! Vadelmatarha on myös taukotupa, kahvila, ekopuoti ja juhlapaikka. Ihana kotkalainen konsepti, superihanat yrittäjät ja loistava sijainti Limingantullissa. Ei tartte matkustaa ympäriinsä vaan samalla kirppisreissulla voi poiketa. Minut tosin löytänee sieltä ihan muutenkin, rauhassa kahvilla kun lapsi pääsee leikkipaikalle touhuamaan. ;) Tällainen löytyy Vadelmatarhan sivuilta:

OULU |  Limingantullin tarhurit avaavat perjantaina 22.5. klo 10 ja toivottavat kaikki pienet & isot asiakkaat tervetulleiksi! Hyödynnä ennakkotarjoukset ja saat omat tuotteesi avajaismyllääkään: itsepalvelupaikan varanneille avajaisviikonloppu kaupan päälle, täyspalvelun varanneille provisio vain 25% myydyistä. Ole nopea, paikkoja rajoitetusti!
Tarjolla kahvia & naposteltavaa, leppisten loistavaa seuraa ja hyllykaupalla laadukkaita lastenvaatteita, -tarvikkeita ja upouusia aarteita lähi- ja luomupuodissa. Tutustu ja ihastu, ja vinkkaa kavereillekin!
Tee kirppispaikkavaraus osoitteessa oulu@vadelmatarha.fi /
http://vadelmatarha.fi/blog/oulun-avajaiskarkelot

Kuvia en valitettavasti saa nyt lisättyä, mutta tsekataa blogista lisää! Minulla on tuolla tuplahylly jo avajaisissa, hinnoittelen värikkäät ja pehmeät perusvaatteet kirppishinnoin. Ostoksille siis! :D Itse yritän löytää lapselle kesän reissulle jokuset ohuet kesähousut, pari t-paitaa tarvitaan myös ja sandaalit. Ne on kyllä kiven alla nyt kesää vasten, mutta jospa joku toisi. Itse olen pyöristynyt hiukan ja äitiyspuolelta (en siis ole raskaana, maha kasvaa muuten vain...) vois löytää jotkut pehmoiset pellavahousut matalalla trikoovyötäröllä itselle reissuun. Tai joku tunikakin menee vaikka olisi tarkoitettu vauvamahan kanssa! :) 
Nähäänkö tuolla perjantaina ja jatkossa muuten vaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti